Master-Startside

Kontakt
 

EDB & IT
 

 

Jan Hjarsaas

 

Hard - ware

Soft - ware

Digital - trafik

 

 

 
 

 

DHCP

DNS

Sub-Netting

Tal / Tegn

 

Digital - Trafik

Netværk Netværk kan være, når man f.eks. har 3 computere i hjemmet som skal være i samme netværk, for måske at dele filer, f.eks. billeder, lydfiler og dokumenter.
 
Internettet Internettet er et internationalt netværk, som efterhånden dækker alle hjørner og kroge af verden.

Netværket holdes sammen af en masse routere og name-servere som løbende, (hvert 15. sekund) holder sig opdaterede, så en søgning efter en bestemt hjemmeside, kommer det helt rigtige sted hen.

For at en hjemmeside kan findes igen og igen, kræver det, at den har en fast IP-adresse, og den pågældende server viser sin MAC-adresse.
 

Telefon Telefon-trafik kørte førhen udelukkende på kabler, enten nedgravede eller via master i landskabet. Der var betjente centraler i de større byer. siden blev det til automatcentraler, så man kunne dreje eller trykke et nummer på fastnet-telefonen.

De fleste i dag, (2019) har så en mobiltelefon som får forbindelse via radiobølger ud til en mast og derfra til det faste net, som i dag er nedgravet, i det mindste i Danmark.

I starten med mobiltelefoner, var der en antenne som skulle "slås ud", hvor i dag er den en integreret del af telefonen.
 

Radio - TV Radio og TV får vi stadig via antenner og paraboler. Dog kan vi også få signalerne igennem de gamle telefonstik, typisk igennem fibernet, som kan bære meget trafik, men som også er en del bekostelig.
 
     
 

Sidst opdateret den  1. Februar 2019