Seriøs biavl .......

 

Danske produkter

Efter gængse normer

På naturens betingelser

Http://www.hjarsaas.dk

   Forsiden      Bisværm       Honning - Priser    Opskrifter                                     Om Hjarsaas

 Kontakt 

Opskrifter med Honning

 
1.!

Honningkage af lagret dej.

Ingredienser:
  • 500 g Honning
  • 500 g Mel
  • 10 g Hjortetaksalt
  • 2 Æggeblommer
  • 5 g Stødt Nellike
  • 15 g Stødt Kanel
  • 5 g Stødt Ingefær
Lunken Honning (højst 30 grader) og mel røres sammen til en grunddej, som stilles køligt i en åben skål med et klæde over. Lad dejen hvile i 1 år - eller minimum i 2-3 uger.

Grunddejen bliver meget hår og tør. Den skæres i passende stykker og kommes i en røremaskine, hvor den røres sammen med hjortetaksalt og æggeblommer. Til sidst tilsættes nellike, kanel og ingefær.

Dejen skæres ud i 4 mm tykke plader og stikkes ud med forme. figurerne sættes på en bageplade med bagepapir. Kagerne flyder ud og vil hæve til tredobbelt størrelse, så husk ikke at sætte dem for tæt.

Lad kagerne bage i 6-8 minutter ved 175 grader. Efter afkøling pyntes med glasur eller chokolade.

     
2.!

Honning Karamel,
topping til isen

Ingredienser:
  • 125 g piskefløde
  • 100 g honning
  • 125 g sukker
     
Kom piskefløde og honning i en tykbundet gryde, og varm det op til kogepunktet. Fjern gryden fra varmen.

Kom sukker i en anden tykbundet gryde, sæt gryden over varmen, og lad sukkeret smelte. Rør ikke i gryden med et redskab. Vip evt. gryden lidt frem og tilbage for at fordele sukkeret, og lad det karamellisere. Vær ikke nervøs, når det begynder at ose. Se på farven af karamellen, den skal være mørk gylden. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt den varme fløde, lidt ad gangen. Lad det samle sig ved at røre rundt med en gummidejskraber. Hæld honningkaramellen i en skål, og lad den køle helt af før servering.

     
     
     
     
     
   
   
   

Sidst opdateret 1. oktober 2023